API: Overzicht

Een deel van onze gegevens is beschikbaar voor ontwikkelaars. Via onze API kun je onze data gebruiken in je app of op je site.

Documentatie

Bekijk de documentatie van de API om te zien welke gegevens je kunt opvragen en gebruiken. Als je op zoek bent naar gegevens over individuele treinen of specifieke trajecten, dan ben je hier aan het verkeerde adres.

Bekijk de documentatie

Regeltjes!

Aan het gebruik van de API zijn voorwaarden verbonden. Voordat je toegang kunt aanvragen, moet je akkoord gaan met onze voorwaarden. Bekijk hier een overzicht van de regels.

Vraag toegang aan

Updates aan de API

22 juni 2019: bij het aanvragen van toegang tot de API vragen we niet langer om een e-mailadres. Bij bestaande gebruikers is het e-mailadres verwijderd. Op deze pagina geven we voortaan updates over wijzigingen.

1 juni 2019: het maandpercentage of 'maand' is niet langer een geldig onderdeel van de API.

1 juni 2019: de API is niet langer te bereiken via het subdomein api.vertraa.gd, gebruik voor alle verzoeken voortaan api.vertraagd.com.
 • 93.2%

  van 367 treinen rijdt nu op tijd.

    5 vertraagd   20 uitgevallen

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int
    4 storingen op het spoor

  Eerder op het spoor

  96.4% van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Laatste blogposts


  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie