API: Overzicht

Een deel van onze gegevens is beschikbaar voor ontwikkelaars. Via onze API kun je onze data gebruiken in je app of op je site.

Documentatie

Bekijk de documentatie van de API om te zien welke gegevens je kunt opvragen en gebruiken. Aan het gebruik van de API zijn voorwaarden verbonden. Bekijk hier een overzicht van de regels.


Bekijk de documentatie

Updates aan de API

13 april 2021: Versie 4 van de API is vanaf nu beschikbaar. Deze compleet vernieuwde API bevat alle gegevens in een JSON-bestand. Versie 3 van de API wordt uitgefaseerd.

9 april 2021: Versie 3 van de API is nog tot 4 april 2022 te gebruiken. Een geldige API-key is niet langer vereist voor deze versie.

22 juni 2019: bij het aanvragen van toegang tot de API vragen we niet langer om een e-mailadres. Bij bestaande gebruikers is het e-mailadres verwijderd. Op deze pagina geven we voortaan updates over wijzigingen.

1 juni 2019: de endpoints 'maand', 'gisteren' en 'ranking' zijn niet langer een geldig onderdeel van de API

1 juni 2019: de API is niet langer te bereiken via het subdomein api.vertraa.gd, gebruik voor alle verzoeken voortaan api.vertraagd.com.

 • ...%

  bezig met laden...

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Ranking gisteren


  Eerder op het spoor

  % van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie