Vertraagd.com blog

Foto: Joubert Lonnee / Flickr/ Creative Commons

15 januari 2018

Meer data voor ontwikkelaars in onze API

Vanaf het begin van ons bestaan stellen we data beschikbaar in onze API. Maar de afgelopen jaren veranderde er weinig. Tot vandaag, want we introduceren versie 3 van de vertraagd.com API.

We hebben onze databron voor ontwikkelaars helemaal herschreven en stellen nu nog meer data beschikbaar. Voorheen waren alleen het percentage en het totaal aantal vertraagde en uitgevallen treinen beschikbaar.

Meer data

Nu kun je ook data van gisteren, de afgelopen maand, de vervoerdersranking en ochtend- en avondspitsgemiddelden opvragen. En nog mooier: je kan dat ook opvragen per vervoerder.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de documentatie van de API. En vraag hier toegang aan. Lees meteen even de voorwaarden, die hebben we simpeler en duidelijker gemaakt.

Veiliger

We grijpen deze gelegenheid aan om een beveiligde verbinding (HTTPS) af te dwingen. Door de manier waarop we de API hebben ingericht, zit de geheime API-key in de url. Daarom is het veiliger om via HTTPS met ons te praten.

Voor bestaande gebruikers blijft de oude versie van de API nog tot begin volgend jaar actief. Iedereen die voor 1 januari 2018 geregistreerd was, kan versie 2 blijven gebruiken.Meer blogposts >95.3%
van 279 treinen rijdt nu op tijd
  
OVER ONS
vertraagd.com laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is
Lees hier meer