BLOG    1 april 2019

Meer treinen vertraagd in eerste kwartaal 2019

In de eerste drie maanden van dit jaar reden minder treinen op tijd dat in dezelfde periode vorig jaar. Het jaar 2018 ging als recordjaar de boeken in qua stiptheid op het Nederlandse spoor. DIe recordwaardes worden tot nu toe niet gehaald.

In totaal reed afgelopen kwartaal net geen 95 procent van de treinen op tijd. In 2018 was dat, gemiddeld genomen over de eerste drie maanden, 96.1 procent. Dat is een daling van ruim een procentpunt.

Vooral de maand maart sprong er negatief uit. Die scoorde bijna twee procentpunten lager. In 2018 reed 97 procent van de treinen op tijd terwijl dat in dezelfde maand van dit jaar, 95.2 procent was.

De lagere cijfers zijn niet bij alle vervoerders te zien. De daling komt vooral voor rekening van NS en Arriva, de grootste vervoerders van Nederland. Keolis en Connexxion scoren juist beter dan afgelopen jaar.

Eerste kwartaal Qbuzz


Nieuwkomer Qbuzz, die afgelopen december begon te rijden tussen Dordrecht en Geldermalsen, scoort mooie percentages. In de eerste drie maanden van 2019 reed respectievelijk 97,5 procent, 98.6 procent en 97.8 procent van de treinen op tijd. In februari was Qbuzz daarmee de best scorende vervoerder.

Meer informatie over de maandscores? Kijk op de pagina's van de verschillende vervoerders en klik dan op 'grafieken'. Hieronder zie je de maandgrafiek van maart.

Maandgrafiek - maart 2019

Gemiddeld 95.2% van de treinen op tijdMeer blogposts

 • 98.8%

  van 81 treinen rijdt nu op tijd.

    1 vertraagd

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Eerder op het spoor

  94.6% van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Laatste blogposts


  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie