BLOG    1 juni 2021

Op dieptepunt 'telefoonstoring' reed 13 procent op tijd

Het treinverkeer in ons land lag gisteren een aantal uur bijna volledig stil. Uiteraard is dat goed terug te zien in het percentage van vertraagd.com. Op het dieptepunt van de storing reed slechts 13.3 procent van alle treinen in ons land op tijd.

In de daggrafiek van gisteren is het goed te zien: na 14:17 uur maakt het percentage een vrije val. Het aantal uitgevallen treinen loopt dan per minuut op.

De reden: het treinverkeer in Nederland werd voor het grootste deel stilgelegd na een storing in het telefonienetwerk GSM-R. Treinen die onderweg waren, reden nog naar hun eerstvolgende station.

🔗   Bekijk: daggrafiek 31 mei 2021

Niet naar 0 procent

Toch ging het percentage nooit helemaal naar 0 procent, omdat sommige regionale treinen nog wel konden rijden. Het laagste punt zagen wij om 15:16 uur. Op dat moment reed slechts 13.3 procent van de treinen op tijd.

 

 

Het laagste punt bij NS was overigens nog lager. Om 15.18 uur reed 6.8 procent van al hun treinen op tijd. NS lijkt ook van alle vervoerders het hardst getroffen door de storing, waarschijnlijk omdat zij normaal ook de meeste treinen zouden rijden.

🔗   Bekijk: daggrafiek 31 mei 2021 (NS)

Herstel ingezet

Na het dieptepunt rond kwart over drie, stabiliseerde het percentage rond 15:30 uur op 17 of 18 procent. Het herstel zette rond 16.00 uur in, toen de percentages weer langzaamaan omhoog kropen.

Maar helemaal op het oude niveau kwam het gisteren niet meer. Aan het eind van de avond kwam het percentage niet verder dan ongeveer 88 tot 89 procent. Het dagpercentage voor het hele spoor kwam uit op 79.8 procent, bij NS was dat 77.3 procent.

Meer blogposts

 • ...%

  bezig met laden...

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Ranking gisteren


  Eerder op het spoor

  % van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie