BLOG

Pensioenstaking zorgt voor laagste percentage ooit

18 maart 2019


De staking van NS-personeel vanochtend heeft voor het laagste punt gezorgd dat wij ooit hebben gemeten. Om 07.16 uur vanochtend reed slechts 17 procent van de treinen op tijd.

Door de staking werd de dienstregeling pas na 07.30 uur opgepikt. Dat betekent dat alle treinen die voor die tijd hadden moeten rijden, als uitgevallen werden gezien. Dat drukt natuurlijk enorm het percentage.

Om 07.16 uur zagen we het allerlaagste punt: precies 17 procent was toen op tijd. Op dat moment waren 287 uitgevallen en slechts 2 vertraagd. Vanaf het moment dat er weer werd gereden, herstelde het percentage zich snel. Dat is ook goed te zien in de daggrafiek (zie onderaan dit artikel).

Daggrafiek - 18 maart 2019

Gemiddeld 81.8% van de treinen op tijdMeer blogposts

 • 93.9%

  van 262 treinen rijdt nu op tijd.

    16 vertraagd

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Eerder op het spoor

  94.2% van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Laatste blogposts


  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie