BLOG    8 februari 2021

Recorddag door sneeuw: bijna geen enkele trein op tijd

Zondag 7 februari 2021 gaat de boeken in als een recorddag op het spoor: door de sneeuwval heeft in bijna heel Nederland geen trein gereden. Dit hebben we sinds het bestaan van deze website nog niet meegemaakt.

In de eerste uren van de dag, toen het in grote delen van het land nog niet zo heftig sneeuwde, reden de treinen nog redelijk stip. Hierdoor valt het daggemiddelde nog enigszins mee met 14.2% op tijd. Vanaf de vroege ochtend ging het mis: omdat het treinverkeer in heel Nederland stillag (op de verbinding Enschede-Gronau na), reed er regelmatig geen enkele trein op tijd. Dit leverde een percentage op van 0 procent op tijd, iets wat we normaal alleen zien als onze site stuk is.

Mondjesmaat treinen

Pas tegen het eind van de ochtend gingen op enkele trajecten in het noorden van het land weer treinen rijden. Ook tussen Amersfoort en Ede - Wageningen (Connexxion) reden een paar treinen, net als op de verbinding Dordrecht - Geldermalsen (Qbuzz). De treinen van NS hebben de hele dag op het rangeerterrein gestaan in afwachting van betere tijden.

In de avond is het treinverkeer in Groningen en Friesland weer stilgelegd. De treinen tussen Dordrecht en Geldermalsen reden onregelmatig en met forse vertraging. De komende dagen wordt meer hinder op het spoor verwacht. Zie voor de details van gisteren de onderstaande daggrafiek.

🔗   Bekijk: daggrafiek 7 februari 2021

Meer blogposts

 • ...%

  bezig met laden...

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Ranking gisteren


  Eerder op het spoor

  % van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie