BLOG    15 februari 2021

Ruim de helft van de treinen was op tijd in bitterkoude week

De afgelopen winterse week reed gemiddeld 58 procent van de treinen op tijd. Die hebben het dan over de periode van zondag 7 februari tot en met zondag 14 februari. In die week viel zeer veel sneeuw en de temperaturen doken ver onder het vriespunt.

De week begon met een forse hoeveelheid sneeuw, volgens meteorologen een hoeveel die we maar eens per generatie zien. De sneeuwval zorgde ervoor dat het treinverkeer in heel Nederland werd stilgelegd. Uiteindelijk reed overdag maar op een handjevol trajecten treinen. Dit leverde het laagste dagpercentage op in de geschiedenis van onze site.

De rest van de week bleef het treinverkeer moeite houden met het winterweer. Vooral maandag en dinsdag, toen meer dan de helft van de treinen uitviel of vertraging had. Later in de week ging het een stuk beter. Zo reed Arriva vanaf vrijdag weer 90 procent van de treinen stipt op tijd.

Arriva stiptste vervoerder

Alle vervoerders scoorden afgelopen week ver beneden gemiddeld. Arriva deed het nog het beste, NS International bungelt, zoals gebruikelijk, onderaan het lijstje. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat het internationale treinverkeer drie dagen vrijwel geheel plat lag.

De scores van de vervoerders:
Arriva: 77.7%
Keolis: 73.5%
Connexxion: 64.8%
Breng: 60.9%
Qbuzz: 57%
NS: 53.7%
Abellio: 36.5%
NS International: 28.6%

🔗   Bekijk: maandgrafiek februari 2021

Meer blogposts

 • ...%

  bezig met laden...

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Ranking gisteren


  Eerder op het spoor

  % van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie