BLOG

Sneeuwdag zorgt voor slechtste dag in een jaar tijd

23 januari 2019


De sneeuw en bijbehorende aangepaste dienstregeling zorgden 22 januari voor de slechtste dag in ruim een jaar tijd. We moeten terug naar 18 januari 2018 voor vergelijkbare toestanden.

Over de gehele dag reed gemiddeld 77.6 procent van de treinen op tijd. Hoewel de stiptheid vrij snel onder de 80 procent dook, was het absolute dieptepunt 21:17 uur, toen en landelijk niet meer dan 65.5 procent van de treinen op tijd reed. Goed om daarbij te melden is dat de treinen die uit voorzorg uit de dienstregeling waren gehaald meetellen als 'uitgevallen'.

Het verschil tussen de vervoerders is daarbij aanzienlijk. Zo reed 76.7 procent van de NS-treinen op tijd, terwijl Breng een stiptheid van 98.8 procent haalde en daarmee het beste scoorde. Klik op de naam om de daggrafiek van de de verschillende vervoerders te zien:

Abellio, Arriva, Breng, Connexxion, Keolis, NS, NS International, Qbuzz

Het is in Nederland uitzonderlijk dat er gedurende een dag minder dan 80 procent van de treinen op tijd rijdt. In 2018 gebeurde dat 1 keer (de eerder genoemde 18 januari met 67.9 procent stiptheid) en in 2017 2 keer (17 januari met 76.3 procent en 11 december met 67.7 procent).

Daggrafiek - 22 januari 2019

Gemiddeld 77.6% van de treinen op tijdMeer blogposts

 • 94.3%

  van 264 treinen rijdt nu op tijd.

    14 vertraagd   1 uitgevallen

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Eerder op het spoor

  94.2% van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Laatste blogposts


  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie