Foto: archief

29 mei 2019

Staking OV: zo'n 94% van de treinen viel uit

Door de staking in het OV van gisteren reden er nauwelijks treinen in Nederland. Gemiddeld reed zo'n 6 procent van de treinen.

Op sommige trajecten reden de treinen vrijwel normaal, zoals van vervoerder Connexxion. Personeel van die vervoerder deed niet mee aan de staking. In bijna heel Nederland waren de stations gisteren uitgestorven en stond bij iedere trein 'rijdt niet' aangegeven. Al die treinen zien wij als 'niet op tijd'.

Vandaar dat we gisteren cijfers voorbij zagen komen die we niet eerder hebben gezien. Van de treinen van NS reed gisteren overdag gemiddeld 1.4 procent. NS International deed het nog iets slechter: 0.1 procent van die treinen reed wel.

Hoge cijfers


Sommige reizigers hadden nergens last van. Op de trajecten Amersfoort-Ede Wageningen reed vervoerder Connexxion 99.4 procent van de treinen op tijd. Qbuzz (tussen Dordrecht en Geldermalsen) had ook mooie cijfers: 97.7 procent reed daar en was stipt.

Dit zijn de percentages van de overige vervoerders:
Arriva: 2 procent
Keolis: 50 procent
Abellio: 77.2 procent
Breng: 89.5 procent

Hieronder vind je de bijzondere daggrafiek van gisteren. Het gemiddelde percentage ligt op 20.2 procent. Dat komt omdat onze daggrafiek van middernacht tot middernacht loopt, en de staking pas om 4.00 uur begon.

Daggrafiek - 28 mei 2019

Gemiddeld 20.2% van de treinen op tijdMeer blogposts >100%
van 12 treinen rijdt nu op tijd
  
OVER ONS
vertraagd.com laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is
Lees hier meer