BLOG    1 juli 2020

Weinig reizigers in juni, wel stipte treinen

Vanwege de corona-maatregelen en de oproep om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen, waren treinen ook in juni veel minder druk. Wie wel in de trein zat, had ook weinig last van vertraging. 96.3 procent van de treinen reed afgelopen maand op tijd.

In vergelijking met andere jaren was juni 2020 erg stipt. Vorig jaar reed 95 procent van de treinen op tijd, in 2018 was dat 95.5 procent. 2017 deed het een stuk slechter: 94.3 procent.

Qbuzz was het vaakst op tijd

De percentages van de vervoerders liggen vrij dicht bij elkaar. NS International doet het aanmerkelijk slechter dan de rest, maar dat zien we vrijwel altijd. Het internationale treinverkeer is minder makkelijk stipt te houden, mede door de lange afstanden.

Hoe klein de verschillen ook zijn, Qbuzz was de stiptste vervoerder in juni: 98.6 procent van de treinen reed op tijd, op de voet gevolgd door Connexxion met 98.5 procent.

Ranking per vervoerder:

Qbuzz (98.6 procent)
Connexxion (98.5 procent)
Arriva (98.3 procent)
Breng (97.9 procent)
Kepis (96.8 procent)
NS (96 procent)
NS International (82.5 procent)

 

🔗   Bekijk: maandgrafiek juni 2020

Meer blogposts

 • ...%

  bezig met laden...

  NSArrivaKeolisConnexxionQbuzzAbellioBrengNS Int

  Ranking gisteren


  Eerder op het spoor

  % van de treinen reed gisteren op tijd. Benieuwd hoe dat eruitziet in een toffe grafiek, of hoe het eergisteren of vorige maand was?

  Bekijk grafieken

  Wat is dit?

  vertraagd.com is een onafhankelijke site die je laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is. Wij weten welke treinen (zouden moeten) rijden, en dus ook wanneer ze vertraagd of uitgevallen zijn.

  Meer over ons

  Aan de slag met onze data?

  We stellen een deel van onze data beschikbaar aan ontwikkelaars via een API. Zo kun je de actuele punctualiteit bijvoorbeeld op je site of in je app laten zien.

  Meer informatie