Over vertraagd.com

vertraagd.com maakt inzichtelijk hoeveel procent van de treinen op tijd rijdt. We zijn niet verbonden aan Prorail, NS of de andere vervoerders.

Hoe berekenen jullie het percentage?

We krijgen automatisch een bericht als een trein vertraging heeft of is uitgevallen. Die gegevens gebruiken we om een overzicht te maken van alle treinen die zouden moeten rijden en wat hun status is.


De data die vertraagd.com gebruikt, is afkomstig van het NDOV-loket. We maken voor een deel gebruik van open source-code die door Geert Wirken beschikbaar is gesteld op Github.

Zijn jullie onafhankelijk?

Natuurlijk! Onze brondata komt uit systemen van NS en ProRail, maar alle berekeningen worden door ons uitgevoerd. De spoorvervoerders gebruiken dezelfde gegevens als wij op het station, het perron en de website. Deze gegevens zijn voor iedereen beschikbaar.

Waarom is de grens voor vertraging 5 minuten?

'Een trein met 1,2,3 of 4 minuten vertraging is toch ook niet op tijd?'. De grens van vijf minuten is de standaard in bijna heel Europa. Een kleine vertraging kan ingehaald worden. In de dienstregeling zit vaak een paar minuten speling waardoor een trein die met een kleine vertraging vertrekt, toch op tijd kan aankomen.


Uitgevallen treinen gaan net als vertraagde treinen van het percentage af, omdat ze niet 'op tijd' zijn. Geen geknoei met cijfers. Je kan op ieder moment zien hoeveel treinen vertraagd of uitgevallen zijn.

Wat als ik met jullie data aan de slag wil?

Dat kan! We hebben een API waar we een deel van onze data beschikbaar stellen aan ontwikkelaars.

Hoe kom ik met jullie in contact?

We staan open voor vragen en suggesties. Je mag altijd een mailtje sturen naar [email protected]. Op Twitter kun je ons bereiken via @vertraagd.

100%
van 19 treinen rijdt nu op tijd
  
OVER ONS
vertraagd.com laat zien hoeveel procent van de treinen in Nederland op tijd is
Lees hier meer